Kikherneomeletti villivihanneksista

Villivihannesten syöminen on sekä herkullista että erittäin ekologista ja reilua puuhaa. Tätä omelettia varten ei myöskään kanojen ole tarvinnut kyhjöttää häkeissä.

Villivihanneskikherneomeletti

2 dl kikhernejauhoja
2 dl vettä
0,5 litraa pieniä nokkosen lehtiä, voikukanlehtiä, pieniä voikukan nuppuja, ketunleipää, vuohenputkea, piharatamon lehtiä ja/tai suo-ohdakkeen kuorittuja varsia
1 tl yrttisuolaa
vähän öljyä paistamiseen

Kerää villivihannekset puhtaasta paikasta, ei navetan (tai vanhankaan navetan) nurkalta tai autotien varrelta. Puhdista ja pilko villivihannekset ja jos päädyt käyttämään isompia lehtiä tai muita ei aivan nuoria versoja laita ne kattilaan ja kaada päälle kuumaa vettä ja anna olla kuumalla hellalla, kunnes seos on kiehahtanut. Valuta sen jälkeen ylimääräinen vesi talteen toiseen kuppiin jäähtymään.

Sekoita kikhernejauhot ja yrttisuola toisiinsa ja lisää lopuksi vesi (voit käyttää vihannesten kiehautusvettä, jos olet ennen kiehautusta pessyt vihannekset hyvin ja ne on kerätty puhtaalta paikalta) ja villivihannekset ja sekoita seos hyvin.

Jos et ehdi tai pääse villivihanneksia keräämään, voit korvata ne pilkotulla sipulilla ja niillä kasviksilla, joita nyt jääkaapista sattuu löytymään. Esimerkiksi eilinen porkkanaraaste sopii hyvin.

Kuumenna paistinpannussa hiukan öljyä tai paistomargariinia ja kaada rasvan kuumennuttua taikina pannulle. Paista, kunnes taikina on jähmettynyt (kymmenisen minuuttia) molemmilta puolilta. Tarjoile kuumana salaatin kanssa. Annos on sopiva noin kahdelle syöjälle, jos he eivät ole erittäin nälkäisiä. Kovin nälkäisenä annos saattaa mennä yhdellekin syöjälle ja useammalle kannattaa paistaa monta omelettia.

Salaatti omeletin kaveriksi
Voikukanlehtiä
Keräsalaatti
Kurpitsansiemenöljyä
Kurpitsansiemeniä

Pilko salaatit ja sekoita ainekset. Tarjoile heti omeletin kanssa.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Arkinen seitan ja perunamuussi »

Perunat ovat oikein ekologista ruokaa verrattuna melkein mihin tahansa ja kasvavatkin varsin helposti, niiden sisältämä proteiini on hyvälaatuista ja niille kovin harvat ovat allergisia. Minusta henkilökohtaisesti niissä on vain yksi ongelma, ne eivät ole kovin herkullisia. Tämä ongelma on vältettävissä perunamuussissa, sillä perunamuussi on herkullista.

Naattipesto »

Syksyllä on satokausi ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?