- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Kikherneomeletti villivihanneksista
Villivihannesten syöminen on sekä herkullista että erittäin ekologista ja reilua puuhaa. Tätä omelettia varten ei myöskään kanojen ole tarvinnut kyhjöttää häkeissä.
Villivihanneskikherneomeletti
2 dl kikhernejauhoja
2 dl vettä
0,5 litraa pieniä nokkosen lehtiä, voikukanlehtiä, pieniä voikukan nuppuja, ketunleipää, vuohenputkea, piharatamon lehtiä ja/tai suo-ohdakkeen kuorittuja varsia
1 tl yrttisuolaa
vähän öljyä paistamiseen
Kerää villivihannekset puhtaasta paikasta, ei navetan (tai vanhankaan navetan) nurkalta tai autotien varrelta. Puhdista ja pilko villivihannekset ja jos päädyt käyttämään isompia lehtiä tai muita ei aivan nuoria versoja laita ne kattilaan ja kaada päälle kuumaa vettä ja anna olla kuumalla hellalla, kunnes seos on kiehahtanut. Valuta sen jälkeen ylimääräinen vesi talteen toiseen kuppiin jäähtymään.
Sekoita kikhernejauhot ja yrttisuola toisiinsa ja lisää lopuksi vesi (voit käyttää vihannesten kiehautusvettä, jos olet ennen kiehautusta pessyt vihannekset hyvin ja ne on kerätty puhtaalta paikalta) ja villivihannekset ja sekoita seos hyvin.
Jos et ehdi tai pääse villivihanneksia keräämään, voit korvata ne pilkotulla sipulilla ja niillä kasviksilla, joita nyt jääkaapista sattuu löytymään. Esimerkiksi eilinen porkkanaraaste sopii hyvin.
Kuumenna paistinpannussa hiukan öljyä tai paistomargariinia ja kaada rasvan kuumennuttua taikina pannulle. Paista, kunnes taikina on jähmettynyt (kymmenisen minuuttia) molemmilta puolilta. Tarjoile kuumana salaatin kanssa. Annos on sopiva noin kahdelle syöjälle, jos he eivät ole erittäin nälkäisiä. Kovin nälkäisenä annos saattaa mennä yhdellekin syöjälle ja useammalle kannattaa paistaa monta omelettia.
Salaatti omeletin kaveriksi
Voikukanlehtiä
Keräsalaatti
Kurpitsansiemenöljyä
Kurpitsansiemeniä
Pilko salaatit ja sekoita ainekset. Tarjoile heti omeletin kanssa.