Tofu-pinaattipiirakka
Tofu-pinaattipiirakka
Täyte
300 gr pieneksi silputtua pinaattia (pakastepinaatti tai tuore silputti pinaatti sopivat hyvin, maustettu säilykepinaatti sen sijaan peittää muut maut alleen)
500 gr maustamatonta kiinteätä tofua
1 tl merilevärouhetta (voi jättää poiskin, mutta silloin mausteiden määrää kannattaa vähän lisätä, sillä merilevä toimii aromivahventeena)
1 rkl yrttisuolaa
loraus soijakastiketta
2 rkl haluamiasi kuivia yrttejä (tai reilusti enemmän tuoreita silputtuja yrttejä), esimerkiksi basilikaa, persiljaa, rosmariinia, timjamia
2 rkl öljyä
Pohja
2,5 dl vehnäjauhoa
0,5 kaurahiutaleita
(1 rkl leseitä)
¾ dl öljyä
¾ dl vettä
Sekoita pohjan kuivat ainekset toisiinsa ja lisää sen jälkeen öljy ja vesi joukkoon. Painele taikina paistamista kestävän vuoan pohjalle ja reunoille.
Murenna tofu puhtailla käsillä kulhoon. Kulho voi mainiosti olla sama, kuin missä teit äsken pohjan, sillä silloin tarvitsee tiskata vähän vähemmän. Kaikkien murujen ei tarvitse olla pieniä, ei haittaa mitään, jos osa muruista on reilusti isompiakin, niistä tulee mukava rakenne piirakan täytteeseen. Sekoita joukkoon muut ainekset.
Kaada sen jälkeen täyte pohjan päälle ja laita 175 asteiseen uuniin. Paista noin 45 minuuttia. Piirakka on kypsä kun se on saanut hiukan väriä. Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä, mutta se säilyy jääkaapissa ainakin neljä päivää.