Toimintavinkki: Ilmoittaudu Israelin boikotoijaksi

Kirjoittaja:

Keväällä Israelin parlamentti hyväksyi lain, jonka perusteella Israelin tai sen siirtokuntien vastaiseen boikottiin osallistuneiden maahan pääsy voidaan estää. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikkien esimerkiksi boikottivetoomuksen allekirjoittaneiden tai sosiaalisessa mediassa boikottia puolustaneiden maahan pääsy voidaan evätä.

Lakia on perustellusti arvosteltu sanan- ja mielipiteenvapautta rajoittavaksi. Sitä on myös verrattu Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin yrityksiin estää muslimimaiden kansalaisten maahan pääsy Yhdysvaltoihin.

Israelin toive on, että laajalle levinnyttä boikottiliikettä voitaisiin lain avulla heikentää. Samalla laki myös kertoo, että boikotti on tuottanut tuloksia – miksi muuten moista lakia olisi säädetty.

Oivallinen tapa vastustaa tällaista syrjivää politiikkaa on ilmoittautua Israelin tai sen perustamien siirtokuntien tuotteiden boikotoijaksi esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Halutessasi voit myös helpottaa Israelin viranomaisten työtä ja ilmoittaa Israelin lähetystölle tukevasi boikottia.

Ilmoittautua voit Facebookissa, Twitterissä tai sähköpostitse osoitteeseen info@helsinki.mfa.gov.il.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Lähi-Itä: tungosta geopoliittisella tunkiolla »

Iranin vahvistuminen hermostuttaa Saudi-Arabiaa, kirjoittaa Hannu Reime

Israel ei toivota boikotoijia tervetulleiksi »

Israelin tai sen perustamien siirtokuntien tuotteita boikotoivien maahan pääsy voidaan estää alkuvuodesta hyväksytyn lain perusteella ja ensimmäiset käännytykset on jo tehty.

Health Through Peace – Terveydenhuollon rauhanjärjestöt koolla Yorkissa »

Miten saada ydinasevaltiot ja niiden kumppanit mukaan ydinasesopimukseen? Miksi sotaa käyvät joukot kunnioittavat yhä vähemmän sairaaloiden ja terveydenhuollon työntekijöiden koskemattomuutta? Miten pakolaisten asema ja terveydenhuolto voidaan turvata? Miten pienaseväkivaltaa saadaan hillityksi?