Naattipesto
Syksyllä on satokausi parhaimmillaan ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.
- noin seitsemän pienen porkkanan naatit
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 2 dl vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl merisuolaa
Liota pähkinöitä vedessä niin kauan kuin ehdit, kuitenkin enintään vuorokauden ajan. Sekoita sen jälkeen kaikki ainekset toisiinsa sauvasekoittimella niin, että niistä tulee tasaista tahnaa ja tarjoile esimerkiksi pastan kanssa. Jos et syö pestoa kerralla, säilytä sitä jääkaapissa öljykerroksella peitettynä esimerkiksi pienessä lasipurkissa.