- Sadankomitean ja Rauhanliiton julkaisivat Pax-lehteä vuoteen 2018 saakka. Voit edelleen tutustua lehden arkistoon. »
- Nähdään 2020 »
- Lasten rikosoikeudellinen vastuu ja lapsisotilas Dominic Ongwenin tapaus Kansainvälisessä rikostuomioistuimessa »
- Suomen puolustusmenot ovat Euroopan kärjessä »
- 1963 – Suomi murroksen keskellä »
- Sadankomitean linja »
- Mitä kuuluu rauhanlähettiläille? »
- Kansainvälinen rikostuomioistuin antaa toivoa sorretuille rohingyoille »
- Nuoret mukaan päättämään rauhasta ja turvallisuudesta »
- Katuväkivalta Kapkaupungissa »
- 20 vuotta Rauhankoulua »
- Kirja-arvio: Hävittäjähankinta on poliittinen päätös »
- Aseistakieltäytymisuutisia »
- Sadankomitean rauhanpalkinto kansainvälisen oikeuden tutkija Jarna Petmanille »
- Turkkia rakennetaan luonnon ja ihmishenkien kustannuksella »
- Kaupungistuminen ja ilmastonmuutos uhkana turvallisuudelle kehitysmaissa »
- David McReynolds 1929-2018 »
- Kirja-arvio: Syyrialaisten toiveet demokratiasta diktatuurin ja islamismin puristuksessa »
- Kirja-arvio: Rauhaa rakentamassa? Kansalaisjärjestöt hauraissa maissa »
- Arkinen seitan ja perunamuussi »
- Valkoiset unikot - pasifistisymbolilla nationalismia vastaan »
- Onnea Matti Mäkelä 70 vuotta! »
Naattipesto
Syksyllä on satokausi parhaimmillaan ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.
- noin seitsemän pienen porkkanan naatit
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 2 dl vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl merisuolaa
Liota pähkinöitä vedessä niin kauan kuin ehdit, kuitenkin enintään vuorokauden ajan. Sekoita sen jälkeen kaikki ainekset toisiinsa sauvasekoittimella niin, että niistä tulee tasaista tahnaa ja tarjoile esimerkiksi pastan kanssa. Jos et syö pestoa kerralla, säilytä sitä jääkaapissa öljykerroksella peitettynä esimerkiksi pienessä lasipurkissa.