Aihe: Resepti

Sienipasta »

Jos kaapista vielä löytyy menneiden kausien kuivia sieniä, on nyt erinomainen aika valmistaa niistä pastaa itselle ja kolmelle kaverille

Mantelikeksit »

Nämä mantelikeksiti taipuvat moneksi, sillä taitava täyttää ne macaroneiksi. Jälleen olemme valmistaneet erityisherkkua aiemmin viemäriin kaadetusta säilyketölkin liemestä.

Kauracookiet »

Kun on vuoden synkin aika, on joskus välttämätöntä valmistaa jotain vähän turhaa, mutta erityisen ihanaa

Toshiba-omenat »

Syksyisin ihmisen kannattaa syödä omenia ja tarjoilla niitä myös läheisilleen. Tähän reseptiin kelpaavat vähän huonommatkin omenat.

Pataleipä »

Tässä pataleipäreseptissä on vedetty monta mutkaa suoraksi, eikä leipaa valmistaakseen tarvitse edes liata käsiään. Yksi kulho ja yksi pata tai kattila täytyy lopuksi tiskata. Hiukan täytyy ennakoida, sillä kohotusaika on pitkä, mutta sillä saadaan erinomaista leipää.

Kiireisen pasifistin tuorepuuro »

Tuorepuuro sopii kiireiselle pasifistille täydelliseksi aamiaiseksi. Se tarvitsee vain sekoittaa valmiiksi jääkaappiin tekeytymään yön aikana ja aamuun mennessä se on hautunut valmiiksi lämmityssähköä tai arvokkaita aamuminuutteja kuluttamatta.

Kurpitsapiirakka »

Kurpitsat ovat juuri nyt parhaimmillaan ja kaupoista löytyy vielä vähän aikaa hyvä valikoima lähellä ja avomaalla kasvaneita kurpitsoja. Kurpitsa on monikäyttöinen ja herkullinen. Jos kurpitsa on ennestään tuntematon raaka-aine, juuri kurpitsapiirakka on helpoin tapa tutustua siihen.

Kookos-linssikeitto »

Näin syksyllä voi ihminen tarvita lämmittävää keittoa. Tämä linssikeitto on ravitsevaa ja riittävän tuhtia pitääkseen nälkää loitolla ja samalla inkivääri ja valkosipuli lämmittävät. Raaka-aineet ovat edelleen kohtuullisen ystävällisiä myös planeetan kannalta, eli tätä keittoa voi hyvällä omallatunnolla valmistaa isommankin satsin kerralla. Isojen erien kokkaaminen säästää sähköä, aikaa ja parhaassa tapauksessa tarjoaa tekosyyn ruokkia myös ystäviä.

Pasifistin herkut kesäpiknikille »

Näissä piknikeväissä käytetään hyödyksi kaikki, mitä ruuan valmistuksesta muuten uhkaisi jäädä käyttämättä. Nerokkaat kikherneliemeen tehdyt marengit tuntuvat taikuudelta tai alkemialta, sillä liemi todella vaahtoutuu ja muodostaa yhdessä sokerin kanssa paistettaessa ihania höttöisiä marenkeja.

Kikherneomeletti villivihanneksista »

Villivihannesten syöminen on sekä herkullista että erittäin ekologista ja reilua puuhaa. Tätä omelettia varten ei myöskään kanojen ole tarvinnut kyhjöttää häkeissä.

Pages

Subscribe to Aihe: Resepti