Jasmiinikuohu eli kupliva jäätee

Kirjoittaja:

Jasmiinikuohu eli kupliva jäätee

1,5 litran pullo maustamatonta kuplavettä

Jasmiiniteepallosia

Kuplivan jääteen tarve on ennakoitava ja laitettava tee tekeytymään jo edellisenä päivänä. Avaa siis kuplavesipullo varovasti ja tiputa sinne parikymmentä pientä jasmiiniteepallosta tai kaksi jasmiiniteepussia. Jos käytät pusseja, niin jätä naru ulkopuolelle, niin saat vedettyä pussit helposti pois pullosta. Jos taas käytät pallosia, ne jäävät koristeiksi juomaan. Laita pullo jääkaappiin tekeytymään seuraavan päivän nauttimista varten. Tarjoile kauniista korkeista laseista tai niistä astioista, joita on käsillä. Jasmiinikuohu säilyy valmistuttuaan vain pari päivää, eli älä tee sitä liikaa.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Arkinen seitan ja perunamuussi »

Perunat ovat oikein ekologista ruokaa verrattuna melkein mihin tahansa ja kasvavatkin varsin helposti, niiden sisältämä proteiini on hyvälaatuista ja niille kovin harvat ovat allergisia. Minusta henkilökohtaisesti niissä on vain yksi ongelma, ne eivät ole kovin herkullisia. Tämä ongelma on vältettävissä perunamuussissa, sillä perunamuussi on herkullista.

Naattipesto »

Syksyllä on satokausi ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?