Tofu-pinaattipiirakka

Kirjoittaja:

Tofu-pinaattipiirakka

Täyte

300 gr pieneksi silputtua pinaattia (pakastepinaatti tai tuore silputti pinaatti sopivat hyvin, maustettu säilykepinaatti sen sijaan peittää muut maut alleen)

500 gr maustamatonta kiinteätä tofua

1 tl merilevärouhetta (voi jättää poiskin, mutta silloin mausteiden määrää kannattaa vähän lisätä, sillä merilevä toimii aromivahventeena)

1 rkl yrttisuolaa

loraus soijakastiketta

2 rkl haluamiasi kuivia yrttejä (tai reilusti enemmän tuoreita silputtuja yrttejä), esimerkiksi basilikaa, persiljaa, rosmariinia, timjamia

2 rkl öljyä

Pohja

2,5 dl vehnäjauhoa

0,5 kaurahiutaleita

(1 rkl leseitä)

¾ dl öljyä

¾ dl vettä

Sekoita pohjan kuivat ainekset toisiinsa ja lisää sen jälkeen öljy ja vesi joukkoon. Painele taikina paistamista kestävän vuoan pohjalle ja reunoille.

Murenna tofu puhtailla käsillä kulhoon. Kulho voi mainiosti olla sama, kuin missä teit äsken pohjan, sillä silloin tarvitsee tiskata vähän vähemmän. Kaikkien murujen ei tarvitse olla pieniä, ei haittaa mitään, jos osa muruista on reilusti isompiakin, niistä tulee mukava rakenne piirakan täytteeseen. Sekoita joukkoon muut ainekset.

Kaada sen jälkeen täyte pohjan päälle ja laita 175 asteiseen uuniin. Paista noin 45 minuuttia. Piirakka on kypsä kun se on saanut hiukan väriä. Parhaimmillaan piirakka on seuraavana päivänä, mutta se säilyy jääkaapissa ainakin neljä päivää.

Lehden numero:

Aiheet:

Uusimmat jutut samasta aiheesta

Arkinen seitan ja perunamuussi »

Perunat ovat oikein ekologista ruokaa verrattuna melkein mihin tahansa ja kasvavatkin varsin helposti, niiden sisältämä proteiini on hyvälaatuista ja niille kovin harvat ovat allergisia. Minusta henkilökohtaisesti niissä on vain yksi ongelma, ne eivät ole kovin herkullisia. Tämä ongelma on vältettävissä perunamuussissa, sillä perunamuussi on herkullista.

Naattipesto »

Syksyllä on satokausi ja monenlainen ruoka on tuoretta ja herkullista. Naattipesto on parhaimmillaan loppukesästä ja alkusyksystä. Naattipeston paras puoli on, että siinä saadaan käyttöön sellainen ravinteikas osa tuoreista porkkanoista, jota yleensä ei ole tapana syödä.

Sämpylät vaivaamatta »

Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsee vähemmällä ei ehkä kerro rauhantyöstä, mutta ahkera pasifisti voi kanavoida tarmonsa johonkin muuhun tähdelliseen, kun ruoka syntyy helposti. Ja kukapa ei rakastaisi tuoretta leipää?